Compromís per Xàtiva proposa crear una comissió ciutadana independent que fiscalitze el deute municipal

20.01.2014 16:10

Compromís per Xàtiva proposa crear una comissió ciutadana independent que fiscalitze el deute municipal

Que siguen els propis veïns de Xàtiva els que facen una fiscalització dels deutes que té l’ajuntament i les gestions que ha realitzat. Així ho demanarà en el pròxim ple el grup municipal deCompromís a través d’una proposta de creació d’una Comissió Independent Ciutadana perquè faça una auditoria dels deutes “basada en l‘obertura de tots i cada un dels contractes establerts amb particulars, exposant les seues condicions i resultats a l’escrutini públic”.

La moció “ambiciosa” que presentarà el grup deCompromís, respon, en paraules de la portaveu de la coalició, Cristina Suñer, a que “la ciutadania no hauria de pagar el deute dels projectes del PP que no han servit per a donar servei a les necessitats de totes les xativines i xativins”.

Consideren que “a l’Ajuntament no hi ha cap tràmit que haja d’amagar-se a l’escrutini dels administrats, i per tant els administrats han de comptar amb la possibilitat de comprovar quines gestions han originat el deute i si eixe mateix deute s’ha aprofitat per donar compliment a les necessitats dels administrats o no”.

En la mateixa moció es demana la derogació de la reforma constitucional de l’art 135 efectuada pel PSOE i PP en agost de 2011 mitjançant la qual es dóna prioritat al pagament del deute a les entitats financeres abans que la cobertura de les necessitats de la societat. Així mateix també s’exigeix a nivell autonòmic i estatal la moratòria del deute i realitzar una auditoria amb control ciutadà del mateix.

Fuente: Comarcàlia en Xàtiva